Birçok otomobil firması gibi Alman otomobil firması Volkswagen’de elektrikli otomobil üretime ağırlık vermeye başladı. Teknolojiyi her zaman otomobillerinde kullanan Volkswagen bu sefer kuantum bilgisayarı teknolojisinden yararlanacak.
Markanın San Fransisco’daki CODE laboratuvarında lityum hidrojen ve karbon zincir molekülleri simulasyonuyla kuantum bilgisayarların gelişimi üzerinde çalışıyor. Volkswagen bu sayede elektrikli otomobilin pillerinin kimyasal yapısını çözmüş ve ilerletmek için de imkâna sahip olmuş olacak. Hem gelecekte bu bilgisayarlar, elektrikli araçların kimyasal batarya yapılarını araştırmak için kullanılacak. Kuantum bilgisayarlar sayesinde ise üretim bandının daha az maliyetli şekilde olması planlanırken, kimyasal kompozisyon sayesinde bataryaların ağırlığı azaltılacak buna rağmen maksimum güç üretme imkanı olacak. Bu girişimler sayesinde pil geliştirme süreçleri bir an önce hızlanabilir.
Google ve D-Wave ile ortak çalışılan projede çalışan bilgisayar mühendisi Florian Neukart, “Volkswagen ile kuantum bilgisayarlarının potansiyelini geliştirmek için çalışıyoruz. Elektrokimyasal malzemelerin simüle edilmesi, pil teknolojisi bakımından öncü bir ticari çalışma olacaktır.” diye açıklama yaptı.
Volkswagen, Google ve D-Wave ile birlikte kuantum bilgisayarların çalışması başlangıç aşamasından olduğundan dolayı 2019 yılında piyasaya çıkacak olan Volkswagen I.D Hatch modelinde kuantum bilgisayarı teknolojisi olmayacaktır.